ΣΧΟΛΕΙΟ

Την Κυριακή 13 Ιουνίου το 8ο Διασχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι στα Σπάτα

Οργανωτική Επιτροπή:

Αμανατίδης Αναστάσιος (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 7ου Δ.Σ. Αρτέμιδας)
Γάρδας Κωνσταντίνος (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Δ.Σ. Αρτέμιδας)
Νιαστής Κωνσταντίνος (εκπρόσωπος αθλητικού οργανισμού )
Παπαδόπουλος Αλέξανδρος (Εκπρόσωπος Ένωσης Γονέων Σπάτων- Αρτέμιδας)
Πρίφτη Σταυρούλα (Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δ.Σ. Σπάτων)

Διεύθυνση Αγώνων:

Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κος Φύτρος Αντώνης

Χώρος και Ημερομηνίες Αγώνων:

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 στις 4 μμ στο Δημοτικό Στάδιο Δ. Δημητρίου.

Δικαίωμα Συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, αλλά και παιδιά που μένουν στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος .

Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως και την Παρασκευή 11 Ιουνίου διαδικτυακά στο link https://forms.office.com/r/K8xdezMmLn δηλώνοντας:
Ονοματεπώνυμο,
Σχολείο,
Τάξη,
Tηλέφωνο Επικοινωνίας
Αρ. Δελτίου Ε.Σ.Ο. (εφόσον είναι εγγεγραμμένος/η σε σκακιστικό σύλλογο).

Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο χώρο της διοργάνωσης από τις 3μμ ως τις 3.30 μμ
Πληροφορίες-διευκρινήσεις σχετικά με τις συμμετοχές στο τηλέφωνο: 6932440950 (Παπαδόπουλος Αλέξανδρος)

Ώρα Έναρξης: 16:00 .
Ώρα προσέλευσης: 15:30 . ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ COVID-19 ΟΠΟΥ ΘΑ ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΕ SELF-TEST ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ

Σύστημα Αγώνων:

Οι μαθητές και μαθήτριες θα αγωνιστούν σε ένα όμιλο για κάθε τάξη, με Ελβετικό Σύστημα πέντε (5) γύρων.
Σε περίπτωση συμμετοχής λιγότερων των 10 μαθητών σε μία τάξη θα συγχωνευτεί με την αμέσως επόμενη ή προηγούμενη τάξη.

Οι αγώνες θα γίνουν στις εξής 8 κατηγορίες:

Μαθητές – Μαθήτριες Νηπιαγωγείων
Μαθητές – Μαθήτριες Α’ Τάξης Δημοτικού
Μαθητές – Μαθήτριες Β’ Τάξης Δημοτικού
Μαθητές – Μαθήτριες Γ’ Τάξης Δημοτικού
Μαθητές – Μαθήτριες Δ’ Τάξης Δημοτικού
Μαθητές – Μαθήτριες Ε’ Τάξης Δημοτικού
Μαθητές – Μαθήτριες ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού
Μαθητές – Μαθήτριες Γυμνασίου – Λυκείου

Αρχική κατάταξη:

Η αρχική κατάταξη θα γίνει:
1) στις κατηγορίες Νηπιαγωγείων, Α΄ Β΄ Γ΄ Δημοτικών κατά αλφαβητική σειρά
2) στις κατηγορίες Δ΄Ε΄ ΣΤ΄ Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων με τα εθνικά ΕΛΟ και εν συνεχεία με αλφαβητική σειρά για όσους και όσες δεν έχουν ΕΛΟ.

Χρόνος Σκέψης:

Ο χρόνος σκέψης ορίζεται σε 15′ για κάθε παίκτη για ολόκληρη την παρτίδα. Χρονόμετρα για όλους τους ομίλους, θα χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις που κάποιες παρτίδες δε θα έχουν τελειώσει μετά από 20′ από την έναρξη του συγκεκριμένου γύρου. Στις περιπτώσεις αυτές θα χρησιμοποιείται σκακιστικό χρονόμετρο µε χρόνο σκέψης 5′ για κάθε παίκτη. Διευκρινίζεται ότι στους αγώνες ισχύουν οι κανόνες του Γρήγορου Σκακιού (ΡΑΠΙΝΤ)
Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Στον ανακριτή σήμερα ο 48χρονος για την απόπειρα αρπαγής – Είχε παρενοχλήσει και πριν ένα μήνα τη 12χρονη

Κριτήρια Άρσης Ισοβαθμίας:

Θα ισχύσουν τα εξής κριτήρια κατά σειρά:
1. Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους)
2. Κριτήριο Μπούχολτς (βαθμοί αντιπάλων)
3. Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας

Κανονισμοί Αγώνων:

Θα ισχύσουν οι Κανονισμοί της Ε.Σ.Ο. με την εξαίρεση ότι η παρτίδα χάνεται στην 3η αντικανονική κίνηση στα Νήπια στην Α’ και Β΄ Δημοτικού και τη 2η αντικανονική στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Διαιτησία – Ενστάσεις:
Επικεφαλής Διαιτητής ορίζεται η κα Μυρσίνη Λυμπερτού Οι ενστάσεις εκδικάζονται από τριμελή επιτροπή που θα ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.

Απονομές – Βραβεύσεις:

Θα απονεμηθούν μετάλλια στον 1ο 2ο και 3ο και το 1ο κορίτσι κάθε τάξης.
Η απονομή των επάθλων θα γίνει κατά την τελετή λήξης που θα γίνει αμέσως μετά την λήξη των αγώνων.

Διάφορα:

Επισημαίνονται τα εξής:
Με την άφιξη των μαθητών στο χώρο των αγώνων θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στην γραμματεία.

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους Κανονισμούς της FIDE και της Ε.Σ.Ο καθώς και για κάθε έκτακτο περιστατικό, αρμόδια να αποφασίσει είναι η Διεύθυνση των Αγώνων και ο επικεφαλής Διαιτητής.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας

1. Η προσέλευση και η αποχώρηση όλων των συμμετεχόντων (αθλητές, διαιτητές, παράγοντες, τεχνικό προσωπικό κ.τ.λ) στους αγώνες θα γίνεται κατά προτίμηση από μία είσοδο/έξοδο. Δεν επιτρέπονται θεατές στους αγώνες Η είσοδος σε γονείς και συνοδούς δεν επιτρέπεται με εξαίρεση των συνοδών ΑΜΕΑ. ,
2. Κατά την είσοδο όλοι οι εισερχόμενοι, πλην αθλητών, καταγράφονται με ευθύνη των διοργανωτών σε κατάσταση µε τα πλήρη στοιχεία τους, ώστε να είναι δυνατή η ιχνηλάτηση οποιουδήποτε κρούσματος. Τα στοιχεία πρέπει να διατηρούνται, µε πλήρη ασφάλεια προσωπικών δεδομένων, για χρονικό διάστημα ενός μήνα.
3. Όλοι οι εμπλεκόμενοι με οποιαδήποτε ιδιότητα στους αγώνες εφαρμόζουν υγιεινή των χεριών και πριν τη είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση και κατά την αποχώρησή τους. Η υγιεινή των χεριών γίνεται είτε με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, είτε με σχολαστικό πλύσιμο με νερό και σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Σε κάθε εγκατάσταση πρέπει να διατίθεται στην είσοδο , στους βοηθητικούς χώρους και στις τουαλέτες αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα με αντλία. Επισημαίνεται ότι η χρήση αντισηπτικού δεν είναι τόσο αποτελεσματική όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα.
4. Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν μη ιατρική ή υφασμάτινη μάσκα προσώπου καθόλη τη διάρκεια των αγώνων. Είναι δυνατή και η χρήση απλής χειρουργικής μάσκας ,ή ιατρικής μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (τύπου FFP2, FFP3, Ν95, ΚΝ95) χωρίς βαλβίδα. Η μάσκα πρέπει να καλύπτει πλήρως τη μύτη, το στόμα και το πηγούνι. Κατά τη διάρκεια των αγώνων οι παίκτες δεν πρέπει να αγγίζουν το πρόσωπό τους και τη μάσκα. Τονίζεται ότι η χρήση μάσκας αποτελεί ένα συμπληρωματικό μέτρο που δεν υποκαθιστά καίριας σημασίας προληπτικά μέτρα όπως η φυσική απόσταση, η αναπνευστική υγιεινή (χρήση χαρτομάντηλου για το βήχα και το φτέρνισμα), η υγιεινή των χεριών και η αποφυγή αγγίγματος του προσώπου.
5. Η χρήση γαντιών μιας χρήσεως δεν είναι υποχρεωτική και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την υγιεινή των χεριών. Ειδικά όμως για τους διαιτητές που παραλαμβάνουν τα παρτιδόφυλλα των παικτών συνιστάται η χρήση γαντιών.
6. Απαγορεύεται η καθιερωμένη χειραψία μεταξύ των αντιπάλων πριν και μετά το τέλος της παρτίδας.
7. Οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να φέρουν ατομικό στυλό για την καταγραφή της παρτίδας. Στυλό που παρέχουν οι διοργανωτές πρέπει προηγουμένως να έχουν απολυμανθεί.
8. Οι παίκτες μπορούν να σηκώνονται κατά τη διάρκεια των αγώνων, δεν επιτρέπεται όμως να παρακολουθούν τις άλλες παρτίδες . Κατ’ εξαίρεση σε ομαδικούς αγώνες επιτρέπεται μόνο στον αρχηγό ομάδας να παρακολουθεί τις παρτίδες των παικτών της ομάδας του από απόσταση 2 τουλάχιστον μέτρων με την προϋπόθεση ότι φοράει μάσκα.
9. Με τη λήξη της παρτίδας οι παίκτες ενημερώνουν από κοινού το διαιτητή για το αποτέλεσμα και αποχωρούν άμεσα από την αίθουσα των αγώνων. Δεν θα γίνεται ανταλλαγή των παρτιδόφυλλων για υπογραφή από τον αντίπαλο.
10. Ο ανώτατος αριθμός σκακιερών σε ένα κλειστό αγωνιστικό χώρο προκύπτει από τη διαίρεση του συνολικού εμβαδού του χώρου με τον αριθμό 6, δηλαδή απαιτούνται 6τ.μ. ανά σκακιέρα. Αν ο αριθμός των σκακιερών δεν επαρκεί για τη διοργάνωση των αγώνων τότε ο γύρος θα διεξάγεται σε δύο φάσεις πρωί και απόγευμα. Σε ανοιχτούς αγωνιστικούς χώρους απαιτείται απόσταση μεταξύ των σκακιερών τουλάχιστον 2 μέτρα. Κατ’ εξαίρεση σε διαγωνισμούς καλλιτεχνικού σκακιού, όπου ο λύτης κάθεται μόνος του στη σκακιέρα, αρκεί η τήρηση της ελάχιστης απόστασης των 2 μέτρων μεταξύ των λυτών.
11. Όλος ο χρησιμοποιούμενος εξοπλισμός ( τραπεζοκαθίσματα , σκακιέρες , ρολόγια, κομμάτια ) πρέπει να απολυμαίνεται καθημερινά.
12. Δεν θα υπάρχουν αίθουσες αναλύσεων και επιπλέον σκακιέρες πλην των απολύτως απαραίτητων για τη διεξαγωγή των αγώνων.
13. Ο αγωνιστικός χώρος πρέπει να αερίζεται τακτικότατα σε καθημερινή βάση ή και συνεχώς εφόσον είναι εφικτό, ακόμα και αν υπάρχει παράλληλη χρήση κλιματιστικού και να καθαρίζεται με ουδέτερο απορρυπαντικό. Ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δίνεται σε πόμολα, διακόπτες, χειρολαβές, κουμπιά ανελκυστήρων, πληκτρολόγια κ.λ.π. Οι τουαλέτες πρέπει να απολυμαίνονται καθημερινά, να διαθέτουν χειροπετσέτες μιας χρήσης, ποδοκίνητους κλειστούς κάδους απορριμμάτων και υγρό σαπούνι σε συσκευή με αντλία. Αν διαθέτουν ανεμιστήρα αυτός πρέπει να λειτουργεί συνεχώς. Κατάλληλο διάλυμα για απολύμανση είναι το διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου συγκέντρωσης 0,1% (αραίωση 1:50, αν χρησιμοποιείται οικιακή χλωρίνη αρχικής συγκέντρωσης 5%). Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αιθανόλη συγκέντρωσης 70%. Απαραίτητη θεωρείται η ύπαρξη επαρκών ποδοκίνητων κλειστών κάδων απορριμμάτων σε όλη την αθλητική εγκατάσταση και ιδίως στην έξοδο όπου θα απορρίπτεται ο προστατευτικός εξοπλισμός που έχει χρησιμοποιηθεί. Η Λειτουργία εγκαταστάσεων κλιµατισµού ,εφόσον δεν τεθούν εκτός λειτουργίας γίνεται σύµφωνα µε την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, «Λήψη µέτρων διασφάλισης της ∆ηµόσιας Υγείας από ιογενείς και άλλες λοιµώξεις κατά τη χρήση κλιµατιστικών µονάδων»: https://www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshsenanti-koronoioy-sars-cov-2/7108-lhpsh-metrwn-diasfalishs-ths-dhmosias-ygeias-apoiogeneis-kai-alles-loimwksei-s-kata-th-xrhsh-klimatistikwn-monadwn
14. Σε κάθε διοργάνωση οι διοργανωτές είναι υπεύθυνοι για την τήρηση του πρωτοκόλλου, την επάρκεια των απαραίτητων αντισηπτικών, την ανάρτηση σε εμφανές σημείο γενικών υγειονομικών κανόνων , την ιατρική κάλυψη των αγώνων και την άμεση ενημέρωση του ΕΟΔΥ (τηλ.1135) και της ΕΣΟ σε περίπτωση ύπαρξης ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος. Για τις μάσκες ορίζεται σαφώς ότι η προμήθειά τους αποτελεί υποχρέωση του κάθε συμμετέχοντα. Εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των διοργανωτών να έχουν ένα μικρό απόθεμα για έκτακτες περιπτώσεις. Επιπρόσθετα σε κάθε προκήρυξη αγώνων θα αναφέρεται ρητά ότι η Διεύθυνση των αγώνων διατηρεί το δικαίωμα να αποβάλλει αθλητή που παρά τις συστάσεις δεν τηρεί τα μέτρα ασφαλείας .
15. Συνιστάται στα άτοµα που ανήκουν σε οµάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη με τον COVID-19 όπως αυτές καθορίζονται στο ΦΕΚ 4011 Β’/18-9-20 να απέχουν από τους αγώνες στην παρούσα φάση. Επίσης συνιστάται αποχή από τους αγώνες σε όσους είχαν συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID -19 (πυρετός, βήχας, μυαλγίες, αίσθημα κόπωσης ) τις τελευταίες 14 ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων και σε όσους ήρθαν σε επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID -19 τις τελευταίες 14 ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων.
16. Όλοι οι συμμετέχοντες υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο αντιγόνου Covid-19 πριν από κάθε αγώνα. Ο έλεγχος μπορεί να είναι μοριακός (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν τον αγώνα, ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test-RAT) την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατό, το τελευταίο 24ωρο πριν τον αγώνα. Κατ’ εξαίρεση, σε μικρού μεγέθους διοργανώσεις, όταν ο αριθμός των παριστάμενων (αθλητές, διαιτητές, τεχνικό επιτελείο) στον αγωνιστικό χώρο είναι κάτω από 20 (είκοσι), αντί του άμεσου τεστ αντιγόνου (RAT) μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τους ίδιους όρους και το αυτοδιαγνωστικό τεστ Covid-19 (self test). Τα τεστ που διεξάγονται καλύπτουν τους αγώνες μίας εβδομάδας. Σε περίπτωση διοργάνωσης που επεκτείνεται πέραν της εβδομάδας, είναι απαραίτητος ο επαναληπτικός έλεγχος με νέο τεστ. Οι διοργανωτές και τα Σωματεία έχουν την υποχρέωση να διατηρούν τις βεβαιώσεις των τεστ για τουλάχιστον τέσσερις (4) μήνες, καθώς ενδέχεται να ζητηθούν σε δειγματοληπτικό έλεγχο. Το ιστορικό εμβολιασμού έναντι Covid-19 δεν αίρει την υποχρέωση διενέργειας προληπτικού ελέγχου. Συμμετέχοντες που έχουν νοσήσει και έχουν αναρρώσει δεν υποβάλλονται σε έλεγχο για ενενήντα (90) ημέρες από το επιβεβαιωμένο εργαστηριακά θετικό αποτέλεσμα, εκτός αν υπάρχει υποψία επαναλοίμωξης.
17. Το παρόν Πρωτόκολλο θα επικαιροποιείται / τροποποιείται ανάλογα με την εξέλιξη της νόσου COVID-19 στη χώρα μας ή τυχόν νέα επιστημονικά δεδομένα.

Συντάκτης:
Θωμάς Μίχος
Γενικός Αρχίατρος
Ειδικός Παθολόγος
Διοικητής 216 ΚΙΧΝΕ

http://iRafina.gr