OLD HELLO, OLD HELLO 2

Το Ίδρυμα Ευγενίδου επιστρέφει με νέες παραστάσεις του Πλανηταρίου και διαδραστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια (από 4/9)

Από 4 Σεπτεμβρίου, ελάτε να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας με όλα τα καινοτόμα προγράμματα και παραστάσεις του Ιδρύματος Ευγενίδου. Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, όλες οι δραστηριότητες του Ιδρύματος θα προσφέρουν στους μικρούς και μεγάλους φίλους του μοναδικές εμπειρίες.

Οι νέες παραστάσεις του Ψηφιακού Πλανηταρίου, θα χαρίσουν στους θεατές αξέχαστες εμπειρίες

Το φετινό πρόγραμμα παραστάσεων περιλαμβάνει προβολές που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους με πρωτότυπες παιδικές παραγωγές. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν σημεία του πλανήτη αλλά και του Σύμπαντος και να νιώσουν τη μοναδική εμπειρία που τους προσφέρει ο υπερσύγχρονος τεχνικός εξοπλισμός, τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και η θολωτή οθόνη διαμέτρου 24,5 m, που συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους θόλους στον κόσμο.

Στον θόλο του Ψηφιακού Πλανηταρίου επιστρέφει ο αγαπημένος και μυστηριώδης κύριος Τιλτ, το πανέξυπνο ρομπότ από την μακρινή Αυστραλία που συνεχίζει να μας μαθαίνει την πραγματική αιτία που προκαλεί τις εποχές, η Lucia, το κολιμπρί που συναντά τον ταξιδιάρη πιγκουίνο Τζέιμς Χειμέριο και τον φιλικό αρκούδο Βλαδίμηρο Τσέχοφ και μαζί αναρωτιούνται για τα πεφταστέρια και τους μετεωρίτες, καθώς και το αγαπημένο Polaris, που εξηγεί γιατί οι νύχτες είναι τόσο μεγάλες στους δύο πόλους της Γης!

Από τις 23 Σεπτεμβρίου, ο θόλος του Πλανηταρίου θα κατακλυστεί από τεράστιους Δεινόσαυρους… της Ανταρκτικής, που κάποτε περιπλανιούνταν ελεύθερα σε ένα καταπράσινο τοπίο και σύντομα θα μας αποκαλύψουν την ιστορία τους και θα συνεπάρουν όλες τις ηλικίες.

Ελάτε να γνωρίσετε τις Φυσικές Επιστήμες και τις νέες Τεχνολογίες στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου

Με στόχο να παρουσιαστούν οι Φυσικές Επιστήμες και οι νέες Τεχνολογίες με έναν εκπαιδευτικό και βιωματικό τρόπο που όλοι θα αγαπήσουν, το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, επαναφέρει φέτος τα αγαπημένα εργαστήρια πειραμάτων αλλά και πολλές online δράσεις για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία των φυσικών επιστημών από το σπίτι τους. Με το πρόγραμμα «Το Αόρατο Φως» και με πειράματα που πραγματοποιούνται στον χώρο του Κέντρου, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να κάνουν ένα ταξίδι στον «αθέατο» κόσμο του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, από τα ραδιοκύματα και τα μικροκύματα, το ορατό φως και τα χρώματα, μέχρι το υπέρυθρο και το υπεριώδες, και εξερευνούμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας.

Οι φίλοι της ρομποτικής θα μάθουν βασικές προγραμματισμού ενός ρομπότ, θα εξοικειωθούν με την επιστήμη της ρομποτικής και θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους με το εργαστήριο «Marty, τα πρώτα βήματα ενός ρομπότ» όπου με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού προσωπικού θα καταφέρουν να προγραμματίσουν το ρομπότ τους και να το δουν να ζωντανεύει και να κάνει διάφορες κινήσεις και εκφράσεις, να παίξει ποδόσφαιρο ακόμα και να χορέψει.

Στην μοναδική βιωματική έκθεση των Φυσικών Επιστημών, που εκτείνεται σε 2 υπερσύγχρονους ορόφους, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να κατανοήσουν μέσα από τα εκθέματα τις λειτουργίες της Μηχανικής, των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Χημείας, με την πλήρη καθοδήγηση των επιστημόνων του Ιδρύματος, οι οποίοι θα μοιραστούν τις γνώσεις και την αγάπη τους για την Επιστήμη και την Τεχνολογία.

UTech Lab: Τα παιδιά μυούνται στην σύγχρονη τεχνολογία

Στον εξαιρετικά σχεδιασμένο χώρο του UTech Lab, το ταξίδι στη σύγχρονη τεχνολογία παίρνει νέες διαστάσεις. Τα παιδιά μαθαίνουν δημιουργώντας, σε ένα εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης, στοχευμένο στην σύγχρονη τεχνολογία.

Στα προγράμματα του UTech Lab έχουν συμπεριληφθεί καινοτόμα εργαστήρια τόσο για φυσική παρουσία αλλά και με online συμμετοχή. Στόχος του UTech Lab είναι να προσφέρει ερεθίσματα και να εμπνεύσει τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, να πειραματιστούν με τις σύγχρονες τεχνολογίες, να καλλιεργήσουν την κριτική τους σκέψη, ενθαρρύνοντας την ενεργή και ομαδική εργασία, ενισχύοντας την απόκτηση και βελτιστοποίηση δεξιοτήτων στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να γίνουν πιο δημιουργικοί.

Με τον άρτιο τεχνολογικά εξοπλισμό από 3D printers, κιτ ηλεκτρονικής, arduino, κιτ ρομποτικής, υπολογιστές, iPad, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, studio ήχου και green screen, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε βιωματική επαφή με τις νέες τεχνολογίες και να εξοικειωθούν με την χρήση τους με την καθοδήγηση των ειδικά εκπαιδευμένων εισηγητών.

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδουπροσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στην τεχνική και επιστημονική γνώση.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τις ψηφιακές και έντυπες συλλογές της Βιβλιοθήκης αλλά και να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει δημιουργήσει.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.eef.edu.gr/

Τι πρέπει να ξέρετε πριν επισκεφθείτε τους χώρους του Ιδρύματος

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου και καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής σας. Στον χώρο του Πλανηταρίου και σε όλες τις Δράσεις (εργαστήρια, προγράμματα και πειράματα) τηρούνται όλες οι απαιτούμενες αποστάσεις για την ασφάλεια του κοινού διατηρώντας πάντα μία κενή θέση ανάμεσα στους θεατές/ομάδες. Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά ομάδα: 4 άτομα.

Ίδρυμα Ευγενίδου

Λ. Συγγρού 387, 175 64 Π.Φάληρο

ΠΗΓΗ:infokids.gr