ΘΕΑΤΡΟ

«Το μαγικό δώρο»: Η διαδραστική παράσταση που ταξιδεύει τα παιδιά στo FUNDOM! (7/11)

«Το μαγικό δώρο»: Η διαδραστική παράσταση που ταξιδεύει τα παιδιά στα αστέρια και στους πλανήτες!

Η Ζαχαρένια, που έχει τα γενέθλιά της, παίρνει την απόφαση να στείλει ένα γράμμα στο Ξωτικό του χρόνου για να ζητήσει το δώρο που θα ήθελε, δηλαδή να ταξιδέψει σε όλους τους πλανήτες και τα αστέρια. Το Ξωτικό του χρόνου, διαβάζει το γράμμα της Ζαχαρένιας και προσπαθεί να πραγματοποιήσει την ευχή της. Ρίχνει λοιπόν μια μαγική σκόνη πάνω στο δώρο της και μετατρέπει μια πανέμορφη κόκκινη ομπρέλα σε μαγική.

Αυτή η μαγική ομπρέλα έχει την ικανότητα να μεταφέρει, όποιον την κρατάει, πολύ ψηλά στον ουρανό. Έτσι, η Ζαχαρένια καταφέρνει να ταξιδέψει σε μέρη αταξίδευτα, για τα οποία είχε διαβάσει στα βιβλία της και έχει δει μόνο στα όνειρα της. Ζει καινούργιες εμπειρίες συναρπαστικές· ταξιδεύει στα αστέρια και στους πλανήτες, συναντάει Θεούς, Αστροναύτες, Ρομπότ, Διαστημικά Σκυλιά, ακόμα και τον φύλακα του Γαλαξία, τον πανέμορφο Φοίνικα!

Ποιοι είναι, όμως, εκείνοι που παίζουν το σημαντικότερο ρόλο σ’ αυτό το ταξίδι της Ζαχαρένιας στο διάστημα; Μα φυσικά, οι μικροί μας φίλοι τα παιδιά. Χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους τίποτα απ’ όλα αυτά δε θα γίνει πραγματικότητα. Ένα έργο όπου τα παιδιά παίζουν καθοριστικό ρόλο, καθώς συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση, απαντώντας σε ερωτήσεις, παίζοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας με τους ηθοποιούς.

Συντελεστές

Κείμενο: Ιωακείμ Κάσδαγλης

Σκηνοθεσία: Ομάδα παιδικό ταξίδι

Κοστούμια: Ιφιγένεια Κωφού

Σκηνικό – Μάσκες: Ιωακείμ Κάσδαγλης

Κινησιολογία: Κωνσταντίνος Παπαθανασίου

Φωτογραφίες: Δημήτρης Σουμελίδης

Παίζουν οι Ηθοποιοί: Ορνέλα Λούτη, Ιωακείμ Κάσδαγλης

Σε ρόλο έκπληξη ακούγεται η φωνή της Μαρίας Καβογιάννη

Πληροφορίες

Για ποιες ηλικίες; H παράσταση είναι διαδραστική και προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας.

Διάρκεια: Έως μία ώρα (ανάλογα με τη συμμετοχή των παιδιών).

Η παράσταση ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα σε Σχολεία, Συλλόγους & Δήμους.

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 12.00 μ.μ.
H παράσταση θα “ανέβει” στο FUNDOM
(Eθνάρχου Μακαρίου 2, Περιστέρι, τηλ. 21 0571 7058)

Λίγα λόγια για το ποιοι είμαστε:

Το Παιδικό Ταξίδι ξεκίνησε το 2015 από την προσωπική μας ανάγκη να προσφέρουμε και να μοιραστούμε με τους μικρούς μας φίλους τη χαρά του θεάτρου, του διαδραστικού παιχνιδιού και των εικαστικών δραστηριοτήτων. Μια ομάδα από νέους ταλαντούχους και δημιουργικούς ανθρώπους από το χώρο του θεάτρου και της ψυχαγωγίας αναλαμβάνει μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων όπως: Παιδικές παραστάσεις, θεματικά παιδικά πάρτυ, θεατρικό παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιού, μπαλονοκατακσευές, face painting, χειροτεχνίες, ζωγραφική και παιδικές κατασκευές.

Ένα ταξίδι για μικρά και μεγάλα παιδιά στη μαγική χώρα του θεάτρου, της ψυχαγωγίας και της διαδραστικής ενασχόλησης.

http://infokids.gr