ΘΕΑΤΡΟ

Το «Πιο γλυκό ψωμί» πρωταγωνιστής σε μια τρυφερή παράσταση στο κινηματογράφο “Athenne” (10/10)

Το «Πιο γλυκό ψωμί» πρωταγωνιστής σε μια τρυφερή παράσταση στο κινηματογράφο “Athenne” (10/10)

Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού θα πλημμυρίσει το μεσημέρι της Κυριακής την πλατεία Αγίου Ανδρέα στα Πατήσια. Πηγή της θα είναι η είσοδος του θερινού κινηματογράφου «Athenne» όπου μικροί αρτοποιοί θα δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο να ζυμώσουν, να πλάσουν και να ψήσουν ψωμί.

Τα μέλη της ομάδας θα προσκαλέσουν τους μικρούς θεατές σε μια διαδραστική διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας θα τους διδάξουν την αρτοπαρασκευαστική τέχνη.

Το «Πιο γλυκό ψωμί» σε σκηνοθεσία Βίκυς Θαλασσινού και Δώρας Θωμοπούλου είναι η ιστορία ενός βασιλιά που δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του και ανακαλύπτει τη χαρά της δουλειάς και την αξία της καλλιέργειας της γης.

Στη σκηνή η ομάδα θεάτρου « La Strada» δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα εκπαιδευτικό “ταξίδι” για μικρούς αλλά και μεγάλους, από το μύθο έως την πραγματικότητα, το χθες και το σήμερα, αναδεικνύοντας αφενός τη σημασία της εργασίας και αφετέρου τη σπουδαιότητα της ισορροπημένης διατροφής στη καθημερινότητα μας.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Στην υπόθεση ένας τεμπέλης Βασιλιάς χωρίς στόχους στη ζωή του παθαίνει ξαφνικά ανορεξία. Για τη γιατρειά του, δηλαδή να του ανοίξουν την όρεξη, επιστρατευτήκαν οι καλύτεροι φουρνάρηδες του βασιλείου. Όμως καμία από τις θεόπνευστες λιχουδιές δεν κατάφερε να του ξυπνήσει την όρεξη. Τότε ένας σοφός γέρος τον πείθει να τον ακολουθήσει σε ένα ταξίδι υπό την προϋπόθεση πως δεν θα φανερώσει σε κανέναν τη βασιλική του ιδιότητα. Διέσχισαν βουνά, χωράφια, δάση και συνάντησαν κόσμο του μόχθου που ήταν ευτυχισμένος με τα λίγα που μπορούσε να εξασφαλίσει. Τα διδάγματα που θα πάρει ο βασιλιάς θα του ξανανοίξουν την όρεξη, αλλά και θα τον κάνουν πιο σοφό κυβερνήτη.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης τα μέλη της ομάδας με καθοδηγούμενους αυτοσχεδιασμούς, τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων και του ζωντανού τραγουδιού επί σκηνής, φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με τη μουσική και κυρίως τη λαϊκή παράδοση. Ταυτόχρονα οι ηθοποιοί –εμψυχωτές προσκαλούν τα παιδιά να γίνουν συνδημιουργοί στη θεατρική πράξη μέσω αυτοσχεδιασμών συμμετέχοντας στη δράση μεταμορφώνονται σε φουρνάρηδες και ζυμώνουν αληθινό ψωμί λαμβάνοντας υπόψη όλους τους κανόνες ασφάλειας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-διασκευή: Βίκυ Θαλασσινού
Σκηνοθεσία: Βίκυ Θαλασσινού – Δώρα Θωμοπούλου
Σκηνικό – Κοστούμια: Ομάδα Θεάτρου la strada
Ιδέα – Κατασκευή σκηνικού: Σπύρος Δουκέρης
Μουσική επιμέλεια, συνοδεία, τραγούδι: Λήδα Γρηγοριάδου
Παίζουν: Βίκυ Θαλασσινού, Δώρα Θωμοπούλου, Λήδα Γρηγοριάδου

Τιμή εισιτηρίου: 3 εύρω.

Ώρα: 12 το μεσημέρι.

Κινηματογράφος “Athenne”

Λευκωσίας 43, Πλατεία Άγιου Ανδρέα Πατήσια

http://infokids.gr