Σήμερα θα φάμε ζυμαρικά αλλά δεν θα προτιμήσουμε τα κλασικά μακαρόνια! Φτιάχνουμε τριβελάκι με μπρόκολο και δημιουργούμε ένα παιχνιδιάρικο και συνάμα δυναμωτικό πιάτο για τα παιδιά. Το μπρόκολο είναι ένα παρεξηγημένο λαχανικό με πλούσια θρεπτική αξία καθώς χάρη στο ασβέστιο, το μαγνήσιο, το φώσφορο και τον ψευδάργυρο που περιέχει, χαρίζει γερά οστά και υγεία!
ΥΛΙΚΑ:
500γρ. Τριβελάκι
1 μικρό μπρόκολο κομμένο
3 σκέλιδες σκόρδο
1 λεμόνι
½ κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε το αλάτι. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το μπρόκολο. Ρίχνουμε το τριβελάκι στο βρασμένο νερό. Ψιλοκόβουμε 3 σκελίδες σκόρδου και το προσθέτουμε στο μπρόκολο. Ψιλοκόβουμε σε λωρίδες ένα κομμάτι φλούδα λεμονιού και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μαζί με μισό φλιτζάνι νερό από το τριβελάκι. Στραγγίζουμε το τριβελάκι και τα ρίχνουμε ξανά πίσω στην κατσαρόλα μαζί με το μπρόκολο. Τα ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με μπούκοβο και ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με το τριμμένο τυρί.