OLD HELLO 2

Βιωματικά Σαββατοκύριακα μέσα στη φύση στο πιο πρωτότυπο θεματικό πάρκο, “Μια Φορά κι έναν καιρό (the Greeks)”

 

Το βιωματικό θεματικό πάρκο «Μια φορά κι έναν καιρό» δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική ονειρική εμπειρία, όπως στις ιστορίες που αφηγούνταν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας. Μέσα στα δέντρα και το πράσινο, τα παιδιά γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη ζωή στο παραδοσιακό χωριό μιας άλλης εποχής, διασκεδάζουν με τα ζώα, μαθαίνουν πώς να ζουν σε αρμονία με τη φύση. Στο αθλητικό κέντρο «The Greeks» που βρίσκεται εντός του πάρκου, έχουν την ευκαιρία να κάνουν με ασφάλεια τα σπορ που τους αρέσουν.

Το πάρκο «Μια φορά κι έναν καιρό» αποτελεί την πιο πρωτότυπη πρόταση για σχολικές εκδρομές, παιδικά πάρτι και κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και για τη δημιουργική ψυχαγωγία όλης της οικογένειας. Βρίσκεται σε μια κατάφυτη τοποθεσία στον Αυλώνα, χαρακτηριστικό δείγμα του «Αττικού τοπίου.» Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη αφού απέχει μόλις λίγα λεπτά από την Εθνική οδό. Οι υποδομές και το προσωπικό του πάρκου εγγυώνται την ασφάλεια των παιδιών.

Νερόμυλος, αλώνι, πατητήρι, παραδοσιακά σπίτια και καφενείο, μποστάνι με αρωματικά φυτά, στάβλοι με ζώα (ταύροι, πόνι, κουνέλια, κότες, κατσίκες, πρόβατα, παγώνια), αλλά και περιφραγμένος χώρος με ελάφια, δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν πώς ήταν η αγροτική ζωή παλιά, τότε που οι παππούδες και οι γιαγιάδες αφηγούνταν παραμύθια δίπλα στην πυροστιά. Παράλληλα, με τις υποδομές κομπόστ, ανακύκλωσης και συλλογής βρόχινου νερού, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με οικολογικές πρακτικές που συμβάλλουν στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης.

Στο αθλητικό κέντρο «The Greeks» που βρίσκεται εντός του πάρκου, θα βρείτε γήπεδο 5*5 με χορτοτάπητα, γήπεδο βόλεϊ-χάντμπολ-μπάσκετ, δύο γήπεδα τένις, δύο τραπέζια πινγκ πονγκ, αίθουσα χορού, καθώς κι αίθουσα γυμναστικής και πολεμικών τεχνών. Ακόμα στο χώρο του θεματικού πάρκου μπορεί κάποιος να εξασκηθεί και στην τοξοβολία.

Στο «Μια φορά κι έναν καιρό» θα βρείτε επίσης έναν πολύ όμορφο παιδότοπο με τραμπολίνο και τσουλήθρες, δίπλα στην πλήρως εξοπλισμένη καφετέρια. Ακόμη, υποδομή για μπάρμπεκιου και ξυλόφουρνο που ετοιμάζει πίτσες για όσους πεινάσουν. Μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας στα ξύλινα τραπέζια κάτω από τα ειδικά κατασκευασμένα ξύλινα σκέπαστρα

Σημειώστε επίσης ότι γίνονται προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κι εκμάθησης αθλημάτων.

Το βιωματικό θεματικό πάρκο «Μια φορά κι έναν καιρό» έχει την υποδομή και τους καταρτισμένους ανθρώπους για να προσφέρει στα παιδιά μια διαφορετική εμπειρία. Και τα παιδιά το λατρεύουν!

Το παλιό χωριό
Πώς ζούσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες τότε που λέγανε τα παραμύθια δίπλα στην πυροστιά; Πώς ήταν στο χωριό εκείνους τους καιρούς;

Στο «Μια φορά κι έναν καιρό» τα παιδιά μαθαίνουν από πρώτο χέρι πώς ήταν το παλιό χωριό με τα πέτρινα σπίτια, το παντοπωλείο, τα παλιά εργαλεία, τις λάμπες πετρελαίου, το νερόμυλο, το κάρο, τους στάβλους, το αλώνι, το μποστάνι και τα χωράφια. Ένα μάθημα ιστορίας που γίνεται μέσα από μια πολύ όμορφη προσωπική εμπειρία, πρωτόγνωρη για τα παιδιά της πόλης.

Ο κύκλος του ψωμιού
Για χιλιάδες χρόνια αποτελούσε την πρωταρχική γνώση για κάθε άνθρωπο. Όμως στη σημερινή αστικοποιημένη τεχνολογική κοινωνία τα παιδιά δεν ξέρουν πλέον πώς φτιαχνόταν παραδοσιακά το ψωμί. Στο «Μια φορά κι έναν καιρό» τα παιδιά γνωρίζουν τον «κύκλο του ψωμιού» με τον πιο συναρπαστικό τρόπο. Όχι σαν διδακτική ομιλία, αλλά σαν προσωπική εμπειρία.

Στο «Μια φορά κι έναν καιρό» τα παιδιά θα δουν από κοντά:

 • Το όργωμα του χωραφιού με το αλέτρι.
 • Τη σπορά του σταριού.
 • Το θερισμό και το αλώνι.
 • Τη διαδικασία της άλεσης στον νερόμυλο.
 • Το ζύμωμα.
 • Και τελικά το ψήσιμο του ψωμιού στον ξυλόφουρνο.

Η ολοκληρωμένη παρουσίαση γίνεται εύκολα αντιληπτή και αποτυπώνεται στη μνήμη.

Πώς να ζούμε αρμονικά με τη φύση

Στο «Μια φορά κι έναν καιρό» τα παιδιά μαθαίνουν μια σειρά από πρακτικές φιλικές στο περιβάλλον, καλλιεργώντας την οικολογική συνείδηση τους.

 • Πώς επαναχρησιμοποιούμε τα αντικείμενα;
 • Πώς συλλέγουμε το βρόχινο νερό;
 • Πώς κάνουμε ενεργειακή οικονομία;
 • Πώς φτιάχνουμε κομπόστ;
 • Εντέλει, πώς μπορούμε να ζούμε και να παράγουμε σε αρμονία με τη φύση;

Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από την προσωπική εμπειρία τους, σε μια διαδικασία που τους φαίνεται περισσότερο παιχνίδι παρά μάθημα.

Επίσης, στο πάρκο διοργανώνονται και παιδικά πάρτυ κατόπιν συνεννόησης με τους υπεύθυνους του χώρου σε διάφορα σημεία του πάρκου, σε όμορφα ξύλινα τραπεζάκια και με τον ανάλογο θεματικό διάκοσμο. Μέσα στη φύση, με το παραδοσιακό χωριό, τα ζώα και το αθλητικό κέντρο The Greeks, το «Μια φορά κι έναν καιρό» είναι ένας διαφορετικός χώρος που προσφέρεται για όσους έχουν βαρεθεί το «μια από τα ίδια». Τα παιδιά μπορούν να παίξουν όσο θέλουν και ό,τι θέλουν με απόλυτη ασφάλεια. Σε περίπτωση που ζητηθεί, είναι διαθέσιμος ανιματέρ για ακόμα μεγαλύτερο ξεφάντωμα. Επιπλέον, το παιδικό πάρτι μπορεί να έχει κι εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ταυτόχρονα, το «Μια φορά κι έναν καιρό» έχει όλη την αναγκαία υποδομή εστίασης για τα πάρτι και τις εκδηλώσεις σας: πλήρως εξοπλισμένη καφετέρια για καφέδες και αναψυκτικά, ξυλόφουρνο για λαχταριστές πίτσες, μπάρμπεκιου και σουβλάκια, ξύλινες σκεπασμένες τραπεζαρίες, δυνατότητα catering.

Βιωματικό Θεματικό Πάρκο, «Μια φορά κι έναν καιρό»
Παναγίας Γρηγορούσης, Αυλώνα
Τηλ.: 2295029933
Κόστος: Δωρεάν
Ηλικίες: Για όλη την οικογένεια

http://citykidsguide.com