Τι καλύτερο από σπιτικές μπάρες μπισκοτένιες για εμάς και τα παιδιά μας, χωρίς ζάχαρη και με φυστικοβούτυρο, που τις κάνει ακόμα πιο νόστιμες και θρεπτικές.
Υλικά
2 κ.σ μέλι
250γρ φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη
2 βανίλιες
127 γρ (1φλ) αλεύρι ολικής
80γρ (1φλ) αλεσμένη βρώμη
1 κ.γ σόδα
¼ κ.γ αλάτι
120ml (1 κούπα) γάλα αμυγδάλου (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατσικίσιο γάλα)
1 κ.σ κακάο
70γρ σταφίδες ή κράνμπερις ή άλλο ξηρό καρπό
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Σε ένα ταψάκι στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
- Στο μίξερ χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το φυστικοβούτυρο με το μέλι για 3 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη σόδα και το κακάο. (Το μείγμα θα είναι σκληρό αλλά θα στρώσει)
- Αργά προσθέτουμε το γάλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Τελος, ρίχνουμε μέσα τον ξηρό καρπό της επιλογής μας.
- Ενώνουμε όλα καλά με το χέρι και το στρώνουμε στο ταψάκι, 1-2 δάχτυλα το πάχος.
- Το ψήνουμε για 15-18 λεπτά στους 180οC.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.