Εκτός από τα παγωτά, τώρα το καλοκαίρι είναι ένα ακόμα γλυκάκι βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων μικρών και μεγάλων. Ο λόγος φυσικά για τα ζελέ φρούτων που θα τα βρείτε σε μια μεγάλη γευστική γκάμα. Αν τώρα στο ζελέ προσθέσετε και κομμάτια φρούτων το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.
ΥΛΙΚΑ:
4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 0-2% λιπαρά
70 ml φρέσκο γάλα, 1,5% λιπαρά
1 κουταλιά μέλι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνετε το γάλα και διαλύετε σ’ αυτό την ζελατίνη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει. Καθαρίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε σε χοντρές ροδέλες και τις χτυπάτε στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Προσθέτετε στο μπλέντερ τη λιωμένη κουβερτούρα και τα χτυπάτε όλα μαζί για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια προσθέτετε το γιαούρτι, το γάλα με την ζελατίνη, και το μέλι (αν θέλετε). Τα χτυπάτε όλα μαζί για 4-5 δευτερόλεπτα.
Αδειάζετε το μίγμα σε μια μικρή φόρμα, αφού πρώτα την έχετε αλείψει με λίγο λάδι. Τοποθετείτε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνετε το γλυκό να «σφίξει» για περίπου 4-5 ώρες. Όταν πρόκειται να το ξεφορμάρετε, βυθίζετε τη βάση της φόρμας σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα, προσέχοντας να μη βραχεί το γλυκό. Τέλος, αναποδογυρίζετε προσεκτικά σε μια πιατέλα και σερβίρετε.