OLD HELLO, OLD HELLO 2

Ζήστε έναν Νοέμβριο γεμάτο δράση και εργαστήρια στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ένα συναρπαστικό πρόγραμμα δράσεων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Νοέμβριο μικροί και μεγάλοι στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

Στόχος των δράσεων είναι τόσο τα παιδιά, όσο και οι ενήλικες να ανακαλύψουν την ιστορία και τη λειτουργία του παλιού εργοστασίου φωταερίου και να βιώσουν μία διαδραστική, βιωματική εμπειρία μέσα σε ένα σπάνιο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς που έδωσε φως και ενέργεια στην πόλη της Αθήνας για περισσότερο από 130 χρόνια!

Με αφετηρία την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, ενήλικες και οικογένειες με παιδιά από 8 ετών ανακαλύπτουν την ιστορία του εργοστασίου φωταερίου, των ανθρώπων του και της γειτονιάς του Γκαζοχωρίου μέσα από το αγαπημένο δρώμενο «Θεατρικές αφηγήσεις ενός γκαζιέρη».

Στην καρδιά του εργοστασίου, στο κτίριο των Παλαιών Φούρνων, ο ηθοποιός-ερμηνευτής Αναστάσιος Χριστοφιλόπουλος, υπό την επιμέλεια του Χρήστου Χριστόπουλου από την ομάδα θεάτρου «Ανεμόμυλοι», μεταμορφώνεται σε εργάτη και παρουσιάζει, μέσα από τις δικές του εμπειρίες, την ιστορία και τη λειτουργία του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας, τις συνθήκες εργασίας, τα μηχανήματα και τα εργαλεία του 19ου αιώνα, τις σχέσεις των εργαζομένων με τους εργοδότες, τη χρήση και την αξία του φωταερίου για την πρωτεύουσα και τους κατοίκους της, τη δουλειά των εργατών στο δίκτυο διανομής και όχι μόνο…

« Teddy’s day – Covid Edition»

Ακόμη, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου μια αγαπημένη δράση των μικρών μας φίλων επιστρέφει, προσαρμοσμένη στη νέα εποχή.

Έτσι, μετά την επιτυχία της καινοτόμας δράσης Teddy’s night που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2019, η ομάδα του ΒΜΦ διοργανώνει το Teddy’s day – Covid Edition, προσκαλώντας αυτήν τη φορά οικογένειες με παιδιά από 3 έως 6 ετών και τα αγαπημένα τους teddies (λούτρινα ζωάκια, αρκουδάκια, χελωνάκια, ψάρια και οτιδήποτε άλλο) να περάσουν ένα όμορφο φθινοπωρινό, κυριακάτικο πρωινό στο Μουσείο και στους ανοιχτούς χώρους της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Τι θα κάνουμε εκεί; Το πρωί της Κυριακής, φτάνουμε στο Μουσείο μαζί με το λούτρινο κουκλάκι μας και συμμετέχουμε σε ένα απίθανο εικαστικό εργαστήριο. Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα και πολύ (!) χριστουγεννιάτικα υλικά, όπως μπόλικη χρυσόσκονη και φαντασία, κατασκευάζουμε ένα χριστουγεννιάτικο δωμάτιο για το αγαπημένο μας teddy.

Κάθε παιδί θα λάβει από τους ανθρώπους του Μουσείου ένα προσωπικό εικαστικό kit. Έχει κι άλλο; Μα και βέβαια! Μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν μία βόλτα στο Μουσείο με το αρκουδάκι τους και το χριστουγεννιάτικο δωμάτιό του.

Μπορείς μάλιστα να ζητήσεις από την παρέα σου να σε φωτογραφίσει με το αγαπημένο σου teddy στα επιβλητικά κτίρια του παλιού εργοστασίου φωταερίου, μπροστά από τα παράξενα μηχανήματά του και τις απόκρυφες γωνιές του, και να μοιραστείς τις φωτογραφίες με hashtag #my_igm. Και μην ξεχνάς, από το όμορφο κυριακάτικο πρωινό δεν θα μπορούσε να λείπει η αγαπημένη οικοδέσποινα των teddies κυρία Έλλη Τέντυ!

«Μία βόλτα στο μουσείο με σακίδιο»

Και φυσικά, τις δύο πρώτες Κυριακές του Νοεμβρίου (1/11 και 8/11), η ομάδα του ΒΜΦ θα βρίσκεται στον χώρο 11.00-13.00 για να διευκολύνει τους επισκέπτες που κάνουν «Μια βόλτα στο μουσείο με σακίδιο».

Η νέα δράση αγαπήθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή, καθώς ενθαρρύνει την ανακάλυψη του μουσείου μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι. Οι μικροί μας φίλοι (4-11 ετών) και οι οικογένειές τους έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον χώρο μέσα από χάρτες, παζλ, επιτραπέζια και άλλα απίθανα εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Ετοιμαστείτε να μυηθείτε στα «μυστικά» ενός σπουδαίου εργοστασίου και μας ολόκληρης εποχής μέσα από τις πιο πρωτότυπες δράσεις!

Χρήσιμες πληροφορίες: 

«Θεατρικές αφηγήσεις ενός γκαζιέρη»

Πότε: Κυριακή 1.11.2020 και ώρες 12.00-13.00 & 13.00-14.00

Διάρκεια: 20 λεπτά (Το δρώμενο πραγματοποιείται 2 φορές)

Χώρος: Κτίριο Παλαιών Φούρνων

Κόστος: 1 ευρώ/ άτομο

«Teddy’s day – Covid Edition»

Πότε: Κυριακή 8.11.2020 και ώρες 10.30-11.50 & 12.00-13.20

Κόστος 8 ευρώ/παιδί

Σημείο συνάντησης: Industrial Gas Museum Shop

*Κάθε παιδί θα λάβει ένα προσωπικό kit εικαστικών.

«Μια βόλτα στο μουσείο με σακίδιο»

Ώρες λειτουργίας μουσείου: Τρι-Κυ: 10.00-20.00 (Τελ. είσοδος: 19.15)

Τις Κυριακές 1 και 8 Νοεμβρίου 2020, 11.00-13.00, οι άνθρωποι του ΒΜΦ θα βρίσκονται στον χώρο για να διευκολύνουν στην περιήγηση.

Είσοδος: 1 ευρώ / Κόστος χρήσης σακιδίου: 3€ (Ο επισκέπτης μπορεί να δανειστεί το σακίδιο από το Industrial Gas Museum Shop ή από το Φυλάκιο της Τεχνόπολης, αφήνοντας την ταυτότητά του, και να το επιστρέψει πάλι εκεί αφού ολοκληρώσει τη διαδρομή του στο μουσείο.)

*Οι δράσεις Θεατρικές αφηγήσεις ενός γκαζιέρη και Teddy’s day – Covid Edition είναι για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Απαραίτητες οι κρατήσεις: 213-0109325 & 6944764640, Δευτέρα-Παρασκευή 11.00-17.00.

**Σε όλες τις δράσεις, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας ενώ επιβάλλεται και το περιοριστικό μέτρο των 9 ατόμων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Στην Τεχνόπολη μπορείς ακόμα:

  • Να ακολουθήσεις την πρωτότυπη αισθητηριακή διαδρομή και να γνωρίσεις το ΒΜΦ ενεργοποιώντας όλες τις αισθήσεις σου.
  • Να επισκεφτείς το Industrial Gas Museum Shop και να επιλέξεις μοναδικά αντικείμενα και απίθανα παιδικά είδη από μια ξεχωριστή συλλογή. (Οι συμμετέχοντες στις δράσεις του ΒΜΦ μπορούν να επωφεληθούν έκπτωση 30% στον κατάλογο του μουσείου και 10% σε επιλεγμένα αντικείμενα του Πωλητηρίου).
  • Να απολαύσεις τον καφέ, το σνακ σου ή ένα πλούσιο γεύμα από το ανανεωμένο μενού του Technopolis Café.
  • Να ανακαλύψεις την ανανεωμένη, υπερσύγχρονη, απόλυτα ασφαλή και πιστοποιημένη παιδική χαρά της Τεχνόπολης για ατέλειωτο παιχνίδι.
  • Να γυμναστείς στο Gym Park, τον ολοκαίνουριο υπαίθριο αθλότοπο της Τεχνόπολης.
  • Να σκαρφαλώσεις, να ισορροπήσεις και να ακονίσεις τη φαντασία σου στο Sky Walk, έναν υπερσύγχρονο και απόλυτα ασφαλή χώρο παιχνιδιού και διάδρασης για μικρούς και μεγάλους.

ΠΗΓΗ:Infokids.gr