500 γραμμάρια αρνίσιο κιμά (ή ανάμικτο με άπαχο μοσχαρίσιο)
1 μεσαίο κρεμμύδι τριμμένο
1 πιπεριά φλωρίνης αλεσμένη
2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1/4 της κουταλιάς του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/8 της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν (καυτερό)
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1/4 φλυτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
Καλαμάκια για σουβλάκια
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε ώσπου να αναμιχθούν καλά με τον κιμά.
Βήμα 2ο
Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, ώστε να βγουν όλα τα αρώματα και οι γεύσεις.
Βήμα 3ο
Λαδώνουμε τη σχάρα του φούρνου και την βάζουμε πάνω από ένα ταψί με λίγο νεράκι.
Βήμα 4ο
Παίρνουμε λίγο κιμά, πλάθουμε έναν λεπτό κύλινδρο και τον περνάμε από ένα καλαμάκι. Κατόπιν, πιέζουμε το κεμπαπάκι κι απ’ τις 2 μεριές, ώστε να γίνει πλακέ. Επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα κεμπαπ και τα απλώνουμε πάω στη σχάρα.
Βήμα 5ο
Ανάβουμε τον φούρνο στο γκριλ και μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα το ταψί με τη σχάρα. Ψήνουμε για 6-8 λεπτά από κάθε μεριά και, πριν βγάλουμε τα κεμπάπ, δοκιμάζουμε να δούμε αν είναι έτοιμα – ροδισμένα απ’ έξω και ζουμερά από μέσα.
Βήμα 6ο
Σερβίρουμε ζεστά, μαζί με φρυγανισμένο ψωμί και λίγο γιαούρτι αρωματισμένο με πάπρικα και ελαιόλαδο.
Πηγή: thespruceeats.com