Τα κανελόνια είναι ένα κλασικό πιάτο της καταλανικής κουζίνας που παραδοσιακά καταναλώνεται ανήμερα της γιορτής του Αγίου Στεφάνου. Εμείς, δεν χρειάζεται να περιμένουμε όμως για να φτιάξουμε αυτό το πεντανόστιμο φαγητό! Αυτή η συνταγή είναι απλή και υπόσχεται ένα αριστουργηματικό αποτέλεσμα.
Τι θα χρειαστείτε
1 συσκευασία κανελόνια
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Αλατοπίπερο
Για τη σάλτσα ντομάτας
1 κονσέρβα ντοματάκια, στραγγισμένα από τα υγρά τους
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Πιπέρι
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Βάζουμε στο μπλέντερ τα ντοματάκια, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν τη μορφή πουρέ. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
Βήμα 2ο
Σε μια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά, το αλατοπίπερο και το ντοματάκι. Σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
Βήμα 3ο
Μόλις ετοιμαστεί ο κιμάς γεμίζουμε με αυτόν τα κανελόνια και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σ’ ένα πυρέξ. Προσοχή, να μην υπάρχουν κενά μεταξύ τους. Στη συνέχεια, περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας μέχρι να τα σκεπάσουμε. Και τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Βήμα 4ο
Ρίχνουμε από πάνω τυρί και τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο, προσέχοντας να μην μπαίνει καθόλου αέρας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Tip
Αν θέλετε, μπορείτε να κρατήσετε λίγο από την σάλτσα ντομάτας και αφού ψηθούν τα κανελόνια, να ρίξετε λίγο από πάνω!
Καλή επιτυχία!
ΠΗΓΗ:mama365.gr