🛒 Υλικά:
-
350 γρ ρεβύθια
-
4 αυγά
-
2 κουτ γλ χυμό λεμονιού
-
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
-
1 κουτ γλ baking powder
-
1 κουτ.γλ αλάτι
-
Πιπέρι
-
Ρίγανη
-
Θυμάρι
-
Πάπρικα
-
Κολοκυθόσπορο, σουσάμι, μαυροκούκι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
🥣 Εκτέλεση:
1) Βράζουμε τα ρεβίθια.
2) Τα πολτοποιούμε σε έναν πολυκόφτη προσθέτοντας σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένας σφιχτός χυλός.
3) Τοποθετούμε σε φόρμα χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
4) Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου.
Στο συγκεκριμένο ψωμάκι χρησιμοποιούνται όσπρια αντί για αλεύρι. Η αλλαγή αυτή εξυπηρετεί τα άτομα εκείνα που έχουν διαταραγμένη μεταγευματική γλυκαιμία. Επίσης τα όσπρια προσφέρουν μια διόλου ευκαταφρόνητη ποσότητα πρωτεϊνών και σε συνεργασία με το προστιθέμενο αυγό δημιουργούν ένα τρόφιμο υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το ελαιόλαδο όσο και οι ξηροί καρποί είναι πηγές καλών λιπαρών (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα αντίστοιχα).
Θερμιδική αξία συνταγής: 1100-1200kcal
Φωτογραφικό υλικό: Ιάσονας Κακαγής