Τα γιαουρτογλυκά είναι τα αγαπημένα μαμαδίστικα γλυκά! Γίνονται εύκολα με απλά υλικά και μας δροσίζουν τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Eπιλέξαμε λοιπόν 3 φανταστικές συνταγές που όχι μόνο θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους, αλλά θα αποτινάξουν τις τύψεις από πάνω σας καθώς δεν έχουν πολλές θερμίδες.
Γιαουρτογρανίτες με φράουλα
Θερμίδες: 152
Τι θα χρειαστείτε
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 3-4 κουταλιές της σούπας αγαύη
- 1 χούφτα φράουλες
- 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
- Φόρμες παγωτού
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε τις φράουλες σ’ ένα μικρό ταψάκι με λαδόκολλα και περιχύνουμε από πάνω το λάδι και τη ζάχαρη. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου και στη συνέχεια, αφήνουμε τις φράουλες στην άκρη μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Βήμα 2ο
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι με την αγαύη και προσθέτουμε τις φράουλες. Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε το μείγμα στις φόρμες παγωτού. Τοποθετούμε στην κατάψυξη και περιμένουμε μέχρι να παγώσουν.
Πηγή: dessertfortwo.com
Γιαουρτογλυκό με μπισκότα
Θερμίδες: 360
Τι θα χρειαστείτε
- 800 γραμμάρια γιαούρτι
- 400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
- Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 200 γραμμάρια μπισκότα Petit beurre ή Digestive
Τι πρέπει να κάνετε
Bήμα 1ο
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το γιαούρτι και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Χτυπάμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Βήμα 2ο
Αφού σπάσουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια, τα τοποθετούμε στο ποτήρι και στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα με το γιαούρτι. Έπειτα βάζουμε τα υπόλοιπα μπισκότα και από πάνω ξανά το μείγμα με το γιαούρτι. Για το σερβίρισμα μπορούμε να πασπαλίσουμε την κορυφή με λίγη κανέλα και λίγο ξύσμα από λεμόνι.
Πηγή: mygreekdish.com
Γιαουρτομούς σοκολάτας
Θερμίδες: 375
Τι θα χρειαστείτε
- 180ml γάλα
- 100 γραμμάρια μαύρη κουβερτούρα
- 2 φλιτζάνια γιαούρτι
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη σοκολάτα, είτε τριμμένη είτε ψιλοκομμένη. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, προσέχοντας όμως να μη βράσει. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, βάζουμε το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 2ο
Σε μικρά μπολάκια ρίχνουμε πρώτα το γιαούρτι και στη συνέχεια το μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σερβίρουμε με μια μικρή κουταλιά γιαουρτιού και σμέουρα ή άλλο φρούτο της αρεσκείας μας.
Πηγή: myfussyeater.com