OLD HELLO 2

5 αιτίες διαζυγίου που μπορούμε να αποτρέψουμε πριν να είναι… αργά!

5 αιτίες διαζυγίου που μπορούμε να αποτρέψουμε πριν να είναι… αργά!

Η έλλειψη σωστής επικοινωνίας και συμβατότητας, είναι δύο από τους πιο κοινούς λόγους που μπορούν να οδηγήσουν ένα ζευγάρι στο διαζύγιο. Όταν δύο άνθρωποι αποφασίζουν να παντρευτούν, δεν αρκεί να είναι τρελά ερωτευμένοι και να αγαπιούνται μεταξύ τους για να διασφαλίσουν ότι ο γάμος τους θα κρατήσει για πάντα. Χρειάζεται να μιλήσουν ανοιχτά για τις προσδοκίες και το κοινό τους μέλλον, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για τις δυσκολίες ή τα προβλήματα που πρόκειται να αντιμετωπίσουν.

Πριν πείτε το «ναι», λοιπόν, ξεκαθαρίστε τα θέλω σας και βεβαιωθείτε πως δεν απέχουν πολύ από τα θέλω του συντρόφου σας. Ακόμα κι αν είστε ήδη παντρεμένοι, όμως, δεν είναι αργά να συζητήσετε για το κοινό σας μέλλον και τις προσδοκίες που έχετε από τον άνθρωπο της ζωής σας. Πρόκειται για θέματα που μπορεί να θεωρείτε ανούσια ή αυτονόητα, αλλά αργά ή γρήγορα θα τα βρείτε μπροστά σας και πρέπει να είστε προετοιμασμένοι:

Πώς θα χωρίσουμε τις ευθύνες του σπιτιού;

Οι δουλειές του σπιτιού και υποχρεώσεις των γονιών είναι πολλές! Τις περισσότερες φορές (αν όχι όλες) κάνουμε το λάθος να μην ξεκαθαρίζουμε ποιες από αυτές θα αναλάβει η μαμά και ποιες ο μπαμπάς. Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε όλοι: συνήθως τα φορτώνεται όλα η μαμά, κι όταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι και διαμαρτυρηθεί, ακολουθεί καβγάς και πιθανόν να πληγεί ο γάμος σας.

Για να μη φτάσετε σε αυτό το σημείο, λοιπόν, χωρίστε από την αρχή τις υποχρεώσεις της οικογένειας και προσπαθήστε να είστε συνεπείς σε αυτά που έχετε συμφωνήσει. Όπως λέει και μία παροιμία, οι «καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς τους φίλους».

Κι αν δεν μπορούμε να κάνουμε  παιδιά;

Ας υποθέσουμε ότι ένα ζευγάρι έχει συμφωνήσει από την αρχή πως θέλει να κάνει παιδιά κατά τη διάρκεια του γάμου του. Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα ζευγάρια στην εποχή μας που δυσκολεύονται να τεκνοποιήσουν. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να ξέρετε από πριν τις προθέσεις του συντρόφου σας και να βεβαιωθείτε πως ταιριάζουν με τις δικές σας.

Αν έχετε κατά νου την υιοθεσία, την παρένθετη μητρότητα ή την εξωσωματική γονιμοποίηση, βεβαιωθείτε πως βρίσκεστε στην ίδια σελίδα με το σύντροφό σας και πως αυτό που θα επιλέξετε δε θα σας φέρει αντιμέτωπους. Εξάλλου, πρόκειται για ένα ευαίσθητο θέμα και ο ένας χρειάζεται την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του άλλου.

Πώς σκέφτεσαι τη ζωή σου 10 χρόνια μετά

«Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα ή τριάντα χρόνια;». Ίσως μοιάζει με ερώτηση που θα σας έκαναν σε επαγγελματική συνέντευξη, αλλά ίσως η δική σας οπτική για το μέλλον να μην έχει καμία σχέση για το πώς φαντάζεται τη κοινή ζωή ο σύντροφό σας. Για παράδειγμα, εσείς μπορεί να φαντάζεστε τον εαυτό σας στο σπίτι να μεγαλώνει τα εγγόνια σας, ενώ εκείνος να ονειρεύεται ταξίδια μακριά από παιδιά κι εγγόνια.

Πριν φτάσετε σε αυτό το σημείο, λοιπόν, που σίγουρα θα προκαλέσει τριβές μεταξύ σας, ξεκαθαρίστε τις προθέσεις και τους στόχους σας από νωρίς. Βέβαια υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι επιθυμίες σας με την πάροδο του χρόνου, αλλά ακόμα κι αυτό είναι κάτι που λύνεται με σωστή επικοινωνία και κατανόηση.

Τί γνώμη έχεις για την αποταμίευση;

Σίγουρα έχετε μιλήσει για το αν θα έχετε κοινό πορτοφόλι για τις υποχρεώσεις του σπιτιού ή αν θα χωρίζετε τα έξοδα της οικογένειας. Ωστόσο, πρέπει να ξεκαθαρίσετε από νωρίς αν θέλετε να κρατήσετε ένα ποσό στην άκρη για ώρα ανάγκης. Η αποταμίευση για κάποιους είναι πολύ σημαντική και τους κάνει να νιώθουν ασφάλεια, ενώ για κάποιους άλλους δεν είναι προτεραιότητα. Μιλήστε λοιπόν για την αποταμίευση (αν θα κάνετε και πόσα χρήματα θα αποταμιεύετε) πριν ξεκινήσουν οι… καβγάδες. 

Τί θα γίνει αν αρρωστησουν (ή γεράσουν πολύ) οι γονείς μας;

Το πώς θα φροντίσουμε τους ηλικιωμένους γονείς μας, είναι ακόμα ένα ζήτημα που δεν περνάει ποτέ από το μυαλό μας όταν ετοιμαζόμαστε να παντρευτούμε. Ωστόσο, είναι κάτι που αργά ή γρήγορα θα το βρούμε μπροστά σας!

Οι γονείς οι δικοί σας αλλά και του συντρόφου σας θα γερνούν και ίσως ακόμη και να αρρωστήσουν, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να τους φροντίσετε. Το αν θέλετε ή όχι να να ζήσουν μαζί σας, το ποιος θα τους φροντίσει ή πώς θα τους συμπαρασταθείτε, είναι αποφάσεις που καλό είναι να συμπεριλάβετε στη λίστα των κοινών σας μελλοντικών αποφάσεων. Έτσι, δεν θα βρεθείτε σε άβολη θέση αλλά θα διασφαλίσετε και την αποφυγή καυγάδων.

http://mama365.gr