H μηλόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά των παιδιών, αλλά και των μεγάλων. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της και η παρασκευή της είναι σχετικά εύκολη. Αυτό που δεν περιμέναμε όμως είναι ότι μπορεί να γίνει ευκολότερη… Με δύο φέτες ψωμί του τοστ και μια τοστιέρα θα φτιάξετε στη στιγμή αυτό το τέλειο επιδόρπιο!
- 1/2 μήλο κόκκινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
- Λίγη κανέλα
- Καρύδια (προαιρετικά)
- 2 φέτες ψωμί του τοστ
- Λίγο βούτυρο για άλειμμα στο ψωμί
- Κανέλα ή άχνη ή κρέμα ζαχαροπλαστικής για το πασπάλισμα
Βήμα 1ο
Τρίβουμε το μήλο στον τρίφτη, και το ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το μέλι και το βούτυρο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την κανέλα.
Βήμα 2ο
Αλείφουμε τις 2 φέτες ψωμιού με λίγο βούτυρο, προσθέτουμε τη γέμιση μήλου κι αν θέλουμε και μερικά καρύδια, αφού πρώτα τα κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Ψήνουμε σε τοστιέρα μέχρι να ροδίσει το ψωμί πολύ καλά. Πασπαλίζουμε με μέλι και κανέλα ή άχνη ή κρέμα ζαχαροπλαστικής και απολαμβάνουμε.
Πηγή: cookpad.com