Το σνίτσελ είναι ένα από τα πιάτα που τα παιδιά τρώνε και με την πρώτη ευκαιρία που θα έχουμε κάποιο τραπέζι στο σπίτι είναι μια από τις συνταγές που φτιάχνω. Το μυστικό της επιτυχίας αυτής της συνταγής είναι η ξεχωριστή της γέμιση.
ΥΛΙΚΑ
4 χοιρινά σνίτσελ ή κοτόπουλου ή γαλοπούλα
4 φέτες ζαμπόν
4 φέτες έμμενταλ ή γκούντα ή τσένταρ
1 κούπα αλεύρι
3 μεγάλα χτυπημένα αυγά
2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι
Πιπέρι
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τα σνίτσελ και τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στη μια άκρη το ζαμπόν και το τυρί και διπλώναμε τα σνίτσελ στη μέση, ώστε να κλείσουμε μέσα το τυρί και το ζαμπόν. Περνάμε τα σνίτσελ πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος από τη φρυγανιά. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι αρκετό λάδι και τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε μέτρια προς δυνατή εστία (συνήθως 2.5-3 ή περισσότερο ανάλογα την κουζίνα) και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε σε χαρτί να στραγγίξουν το λάδι τους.