H μηλόπιτα είναι ένα γλυκό που ταιριάζει απόλυτα στο φθινόπωρο. Σε αντίθεση με τις κολασμένες σοκολατίνες και τα παγωτά που αποτελούν θερμιδικές βόμβες, η μηλόπιτα είναι συνήθως ελαφριά, γευστική και ιδανική είτε για πρωινό, είτε ένα λαχταριστό επιδόρπιο.
Τι χρειαζόμαστε
- 1 ποτήρι + 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- 3 μεγάλα μήλα
- ½ κουταλιά της σούπας κανέλα
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 50 γραμμάρια καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- Λίγο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου γαι το ταψί
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και πασπαλίζουμε με 3 κουταλιές ζάχαρη.
Βήμα 2ο
Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα τους, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα περιχύνουμε (ομοιόμορφα) το μισό λεμόνι, την κανέλα, τα καρύδια και το λιωμένο βούτυρο.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι (λίγο – λίγο), τις βανίλιες, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού μέχρι το μείγμα να ομοιογενοποιηθεί – πρέπει να είναι σχετικά υγρό. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα με τα μήλα.
Βήμα 4ο
Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 175οC φούρνο για 45 περίπου λεπτά. Αφήνουμε την μηλόπιτα να κρυώσει και σερβίρουμε.
*Συνοδεύεται άψογα και με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι!
Καλή επιτυχία!
ΠΗΓΗ:http://mama365.gr