Πιο εύκολο απ’ όσο ακούγεται, πιο νόστιμο απ’ όσο φαντάζεστε
Όχι μόνο η συνταγή είναι εξαιρετικά συγχωρητική αλλά και τρελά ευέλικτη. Μπορείτε να αντικαταστήσετε πολλά από τα συστατικά με ό, τι προτιμάτε ή μπορεί να έχετε στη διάθεσή σας αυτή τη στιγμή.
Δεν είσαι λάτρης του ζαμπόν; Το Μπέικον είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο. Απλά φροντίστε να το σωτάρετε πρώτα σε ένα τηγάνι πριν το προσθέσετε στο ταψί σας για πιο κρατσανιστό και απολαυστικό αποτέλεσμα.
Δεν έχετε θυμάρι; Χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα σας βότανα! Δεντρολίβανο, πράσινα κρεμμύδια ή σχοινόπρασο είναι όλα εξαιρετικά υποκατάστατα.
Πρέπει να είναι γαλλικό ψωμί; Όχι απαραίτητα! Συνιστούμε όμως ένα πιο ανθεκτικό, τραγανό ψωμί για επιπλέον υφή. Υγρό προζύμι> φέτες λευκό ψωμί.
Τυρί. Αγαπάμε το λευκό τσένταρ για τις ελαφρώς μυρωδικές, όμορφα κρεμώδεις νότες του, αλλά πραγματικά, το τυρί είναι τυρί είναι τυρί – τα αγαπάμε όλα αδιακρίτως. Το κίτρινο τσένταρ, το έμενταλ, το γκούντα είναι οι δημοφιλέστερες μας επιλογές για τους αντικαταστάτες, αλλά εσείς το επιλέγετε! Χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας καλοπέραση.
Αν θέλετε να προετοιμάσετε αυτό το πιάτο εκ των προτέρων, συνδυάστε όλα τα υλικά στο ταψί σας, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και ψύξτε μέχρι να είστε έτοιμοι για ψήσιμο.
ΥΛΙΚΑ:
8 – 10 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ 15 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
10 μεγάλα αυγά
1 1/2 φλ. γάλα
2 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν
2 κουτ. φρέσκα φύλλα θυμάρι, συν περισσότερα για γαρνίρισμα
1 κουτ. σκόνη σκόρδου
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 φλ. κύβος γαλλικού ψωμιού ή μπαγκέτα
1/2 κιλό ζαμπόν, ψιλοκομμένο
1 1/2 φλ. τεμαχισμένο λευκό τσένταρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα, τη μουστάρδα, το θυμάρι και τη σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώστε τα γενναιόδωρα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 9 “-x-13”. Προσθέστε ψωμί και καλύψτε από πάνω με ζαμπόν και τσένταρ. Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
Αφήνουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά και το ζαμπόν να ροδίσει, 45 έως 55 λεπτά. Γαρνίρετε με περισσότερο θυμάρι πριν το σερβίρετε.
Ζαμπόν + τυρί + φούρνος = τέλειο πρωινό – Έκτορας Μποτρίνι (botrini.gr)