Προέλευση: Ιωάννινα, Ήπειρος, Ελλάδα
Υλικά
-
450 γρ. κιμάς από ελιά, σπάλα ή λάπα νεαρού μόσχου
-
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
-
Πιπέρι, ανάλογα με το πόσο “πιπεράτο” το θέλουμε
Εκτέλεση
-
Προσθέτουμε στον κιμά το αλάτι & το πιπέρι.
-
Ζυμώνουμε τον κιμά για 5 λεπτά & τον αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα να “δέσει”.
-
Πλάθουμε τρία μπιφτέκια, έχοντας κατά νου μας τη διαμέτρο από το ψωμάκι του μπέργκερ.
-
Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο & τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο σχαροτήγανο, γυρνώντας τακτικά & για συνολικό χρόνο 5′-7′ λεπτά, ανάλογα με το πόσο καλοψημένα ή “ωμά” τα θέλουμε.
-
Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια μας & προσθέτουμε στις πλευρές τους μαγιονέζα, μουστάρδα, κέτσαπ, ντομάτα, αγγούρι ή μαρούλι & κρεμμύδι.