OLD HELLO, OLD HELLO 2

Aς αλλάξουμε προς το καλύτερο με 5 απλά βήματα

 2 νέα βιβλία αυτοβελτίωσης από τις Εκδόσεις Μίνωας

Θεωρώ πολύ σημαντικό πλέον και το έχω υιοθετήσει και προσωπικά ως συνήθεια να προσθέτουμε στις βιβλιοθήκες μας, σύγχρονα βιβλία αυτοβελτίωσης προσπαθώντας μέσα από αυτά να βελτιωθούμε και να εξελιχθούμε. Και σε αυτό το ράφι ήρθαν να προστεθούν, μάλλον την πιο κατάλληλη εποχή με όλες αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε δυο νέα,  πραγματικά εξαιρετικά βιβλία-οδηγοί από τις Εκδόσεις Μίνωας.

Το πρώτο βιβλίο είναι το “ ΚΑΪΖΕΝ – Αλλάζω προς το καλύτερο” και πρεσβεύει πραγματικά την ανάγκη μας για συνεχόμενη αυτοβελτίωση και άλλωστε και η λέξη “καϊζέν” σημαίνει “διαρκής βελτίωση”. Μάλιστα με τις αποχρώσεις της μετάφρασης των ιαπωνικών ιδεογραμμάτων, το καϊ αποδίδει την “αλλαγή με προσπάθεια” υπό όλες τις συνθήκες και το ζεν με αίσθηση γαλήνης υποδηλώνει το καλό, το καλύτερο. Συνδυαστικά λοιπόν ο όρος ΚΑΪΖΕΝ  υποδηλώνει την προσπάθεια να αλλάξουμε και να γίνουμε πιο γαλήνιοι και ήρεμοι. Σε αυτό τον προορισμό προσπαθεί να μας οδηγήσει η life coach και συγγραφέας του βιβλίου Κριστί Βανμπρεμέρς μέσα από κάθε σελίδα αυτού του βιβλίου.
12Μέσα από τέσσερις ενότητες με μικρότερα κεφάλαια ξεκινάει ένα περιπετειώδες ταξίδι αλλαγής με πρώτο στόχο να κατακτήσουμε το ΓΙΑΤΙ να αλλάξουμε, συνεχίζοντας με στρατηγικές εργαλεία της αλλαγής  και εφαρμόζοντας την μέθοδο του PDCA ( την οποία γνωρίζουμε αναλυτικά και εξαιρετικά κατανοητά στο βιβλίο) στην καθημερινότητά μας για να οδηγηθούμε σε κάτι νέο. Και όσο και αν φαντάζουν οι έννοιες περίπλοκες και δύσκολες δεν είναι αρκεί να αφεθούμε στις σελίδες του βιβλίου αυτού και “ λίγο κάθε μέρα” όπως πρεσβεύει και η ιαπωνική αυτή φιλοσοφία του ΚΑΪΖΕΝ να οδηγούμαστε προς την αλλαγή που επιθυμούμε. 

Πραγματικά είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το περιεχόμενο και η δομή αυτού του βιβλίου και μας οδηγεί αβασάνιστα και μόνο ενθαρρυντικά σε μια αυτοκριτική και αυτοβελτίωση κατά την ανάγνωση του με σκοπό να ανακαλύψουμε και αναπτύξουμε σκοτεινές πλευρές και μάλλον ξεχασμένες του εαυτού μας. Αυτό το βιβλίο απευθύνεται σε εσένα και εμένα και στον καθένα που νιώθει έντονα την ανάγκη για μια αλλαγή. Και αυτή η αλλαγή έχει τελικά ζωτική σημασία και ουσιαστικό αντίκτυπο στη ζωή και την εξέλιξη μας. 

Το δεύτερο βιβλίο που έρχεται να προστεθεί στην γωνιά του life coaching από τις Εκδόσεις Μίνωας είναι το “ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΜΕ 5 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ” και μπορεί να λειτουργήσει και συμπληρωματικά με το “ΚΑΪΖΕΝ” αλλά φυσικά και ανεξάρτητα. Πρόκειται για έναν εύκολο, κατανοητό και πρακτικό οδηγό με συμβουλές και προτάσεις για το πως μπορούμε να ξεπεράσουμε και να διαχειριστούμε φόβους και αμφιβολίες που ίσως μας κρατούν πίσω και κολλημένους σε καταστάσεις που δεν μας ικανοποιούν. Η life coach και συγγραφέας του βιβλίου, Σου Μπέλτον με 5 κεφάλαια και χρησιμοποιώντας ως επικεφαλίδες  5 ρήματα με ενεργητική χροιά σε προστακτική μας παρακινεί να κάνουμε το μεγάλο βήμα της αλλαγής. 

Η διαδικασία της αλλαγής μέσα από το βιβλίο “ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΜΕ 5 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ” που τελικά θα μεταμορφώσει τη ζωή μας και θα μας φέρει πιο κοντά στην πραγματοποίηση των στόχων και των ονείρων μας, ξεκινάει με ξεκαθάρισμα για να ανακαλύψουμε τα πραγματικά σημαντικά που μας γεμίζουν, νικάμε τους φόβους και τις αμφιβολίες που σαμποτάρουν το μέλλον μας, επιλέγουμε νέες συνήθειες και νέος τρόπος σκέψης, γιορτάζουμε τις επιτυχίες μας και αναγνωρίζουμε την αξία μας και τέλος δεσμευόμαστε να κάνουμε καθημερινά αλλαγές και αγαπάμε τον εαυτό μας.

Δυο βιβλία – σύμμαχοι να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας προς το καλύτερο !

Πραγματικά πρόκειται για δυο βιβλία συμμάχους για να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, να βρούμε τις διεξόδους σε όσα μας βασανίζουν και μας στερούν την ηρεμία και την χαρά και τελικά να αλλάξουμε προς το καλύτερο και να εξοικειωθούμε με την συνεχόμενη βελτίωση της καθημερινότητας μας. 

Και τα δυο αυτά βιβλία, το “ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΜΕ 5 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ”  & το “ ΚΑΪΖΕΝ – Αλλάζω προς το καλύτερο” σας τα προτείνω και τα θεωρώ ιδανικά και για αυτή την εποχή που ζούμε και κυριαρχεί μέσα μας η αβεβαιότητα και η απογοήτευση με όλες τις πρωτόγνωρες συνθήκες και τους περιορισμούς που βιώνουμε. 

Βρείτε τα online από τις Εκδόσεις Μίνωας και κάντε ένα χρηστικό και ανεκτίμητη δώρο στο εαυτό σας και στο μέλλον σας.

Απλά αφεθείτε στις σελίδες τους!

Ας κάνουμε όλο το βήμα προς το καλύτερο, ξεκινώντας με διάβασμα! 

ΠΗΓΗ:businessmum.gr