OLD HELLO

Ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές προτάσεις για όλη την οικογένεια όσο μένουμε σπίτι

Η πανδημία μας έφερε ξανά αντιμέτωπους με μία δεύτερη καραντίνα, αλλά αυτή τη φορά είμαστε όλοι πιο καλά προετοιμασμένοι για να περάσουμε το χρόνο μας στο σπίτι ποιοτικά, με ενδιαφέρουσες πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις.

Προτάσεις για τα παιδιά

YouTube Kids
Μία διέξοδος απασχόλησης για τα παιδιά που μένουν στο σπίτι αποτελεί το YouTube Kids, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2015, αλλά στη χώρα μας είναι διαθέσιμο από φέτος, με τοπικό, ελληνικό περιεχόμενο. Έτσι, εκτός από μεταφρασμένες διεθνείς παραγωγές, όπως οι ψηφιακές βιβλιοθήκες της Disney και της Nickelodeon, τα Στρουμφάκια, κ.α., μπορείτε να βρείτε το μουσικό ταξίδι του «Τεμπέλη δράκου» του Γιώργου Χατζηπιερή, τα «Ζουζούνια», κ.λπ. Η εύχρηστη πλατφόρμα δημιουργήθηκε για να επιτρέπει στα παιδιά να εξερευνούν διαδικτυακά τον κόσμο και να τους παρέχει ψυχαγωγία, επιτρέποντας ταυτόχρονα στους γονείς να τα καθοδηγούν και να ελέγχουν το ψηφιακό τους περιβάλλον.

Προτάσεις για τους μεγάλους

Μουσείο Γουλανδρή
Το Μουσείο Γουλανδρή παραμένει δραστήριο και δημιουργικό εν μέσω lockdown και παρουσιάζει τη νέα σειρά διαδικτυακών διαδραστικών ξεναγήσεων «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους», ειδικά σχεδιασμένη για άτομα άνω των 65 ετών. Η τέχνη αποτελεί κοινωνικό πνευματικό αγαθό, και μέρος του οράματος του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή είναι να παρέχει σε όλα τα άτομα τη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν. Στόχος της δράσης είναι η καλλιέργεια της αίσθησης πως η τρίτη ηλικία παραμένει δημιουργική, η μετατροπή της εσωστρέφειας σε έκφραση, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και η ενθάρρυνση της χρήσης ψηφιακών εργαλείων, αναδεικνύοντας παράλληλα την αξία των εικαστικών τεχνών. Η δράση πραγματοποιείται διαδικτυακά κάθε Πέμπτη στις 19.00. Ελεύθερη συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής. Έως 25 συμμετοχές ανά διαδικτυακή συνάντηση.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
«Θετική γονεϊκότητα στα πρώτα κρίσιμα χρόνια», είναι το θέμα του webinar που πραγματοποιεί η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, για γονείς με βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 3 διαδικτυακές συναντήσεις διάρκειας 1 ώρας και 30 λεπτών, στις 25 Νοεμβρίου, 2 και 9 Δεκεμβρίου, 17:30-19:00. Μέσα σε τρεις διαδικτυακές συναντήσεις, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με την έννοια της θετικής γονεϊκότητας (positive parenting) ως μοντέλου διαπαιδαγώγησης των παιδιών. Θα συζητηθούν θεματικές, όπως οι αλλαγές που υφίσταται ο εγκέφαλος των νέων γονιών, η σημασία των πρώτων μηνών ζωής ενός βρέφους, οι κατάλληλες γονεϊκές προσδοκίες δεξιοτήτων ενός παιδιού ανά ηλικία, η έννοια της πειθαρχίας, της ανταμοιβής και της επιβράβευσης. Επίσης, θα δοθούν παραδείγματα, συμβουλές και εκπαιδευτικό υλικό ως χρήσιμος οδηγός για την καλύτερη υποστήριξη όλων των γονέων προκειμένου να λειτουργήσουν θετικά στη συναισθηματική και κοινωνική εξέλιξη του παιδιού τους.
Το webinar είναι δωρεάν και για τη συμμετοχή σας συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Πιάστε την καλύτερη θέση στον καναπέ σας και συντονιστείτε στο κανάλι της Στέγης στο YouTube. Απολαύστε θρυλικές παραστάσεις θεάτρου, χορού και συναυλίες μέσα από μια ανασκόπηση των δέκα χρόνων λειτουργίας της Στέγης, νέες αναθέσεις σε καλλιτέχνες, συναντήσεις με καλλιτέχνες, συγγραφείς, επιστήμονες, που αλλάζουν τον τρόπο σκέψης μας μέσα από τη ζωή και το έργο τους, επιλεγμένες ταινίες δημιουργών που τολμούν, πειραματίζονται και επαναπροσδιορίζουν την έννοια του κινηματογράφου, και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

πηγη:citykidsguide.gr