Είμαστε μακαρονάδες και δεν χάνουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε απίθανες συνταγές με τα αγαπημένα μας ζυμαρικά. Ανοίγουμε το ψυγείο και σας προτείνουμε να φτιάξετε μαζί μας μια άκρως καλοκαιρινή μακαρονάδα με άρωμα Ελλάδας!
ΥΛΙΚΑ
2κ.σ. ελαιόλαδο
2 με 3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 βάζο ψητές κόκκινες πιπεριές, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 κούπα ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
1 κούπα τυρί φέτα σε κομματάκια
500γρ. ζυμαρικά φετουτσίνι
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε τις κόκκινες πιπεριές και σοτάρετε μέχρι να είναι έτοιμες. Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.
Βάλτε το μείγμα στο multi μαζί με τον ζωμό και την φέτα (κρατήστε όμως 2 κουταλιές της σούπας φέτα στην άκρη) και «χτυπήστε» τα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, για περίπου 30 δεύτερα. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίξτε τα και κρατήστε 1/2 κούπα από το νερό τους.
Αναμείξτε τα μακαρόνια με την σάλτσα προσθέτοντας κουταλιές της σούπας από το νερό, αν χρειάζεται, ώστε η σάλτσα να δέσει τέλεια με τα μακαρόνια. Αλατοπιπερώστε, μοιράστε σε πιάτα και πασπαλίστε το κάθε πιάτο με τον μαϊντανό και την υπόλοιπη φέτα.