ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική παράσταση “Ο Εγωϊστής Γίγαντας” σε καλοκαιρινή περιοδεία

Το Θεατρικό Εργαστήρι Spotlight Lab που καινοτομεί με θεατρικές παραστάσεις για παιδιά από το 1994 έρχεται με το πολύ πρωτότυπο έργο, “Ο Εγωϊστής Γίγαντας”, για να πρσφέρει όμορφο θέαμα και ένα φανταστικό ταξίδι πάνω στη σκηνή πολλαπλών χώρων στην Αττική.

Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή και όλοι είναι θεατρίνοι που ο καθένας παίζει τους δικούς του ρόλους, έλεγε ο William Shakespeare. Η τέχνη του θεάτρου εστιάζει στη σχέση του ανθρώπου με τη ζωή με σκοπό να επανεξετάζουμε συνεχώς που είμαστε και που βρισκόμαστε. Μέσα απο το θέατρο εκφράζουμε συναισθήματα και σκέψεις έτσι ώστε να μοιραστούμε το βίωμά μας και να διαχωρίσουμε τον εαυτό μας απο τους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί. Το θέατρο επιτρέπει να βιώσουμε τον κόσμο του άλλου σπάζοντας το εμπόδιο του διαχωρισμού. Έτσι ένα παιδί μπορεί να αντιληφθεί το τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο μέσα απο ένα φανταστικό ταξίδι πάνω στη θεατρική σκηνή.

Η τρυφερή ιστορία του Εγωιστή γίγαντα γράφτηκε το 1888 από τον Όσκαρ Ουάιλντ και κατέχει αναμφισβήτητα ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους πολύτιμους θησαυρούς της παιδικής ηλικίας.

Λίγα λόγια για το έργο
Κάπου στην Βόρεια Ιρλανδία υπάρχει ένας απέραντος κήπος, με πανέμορφα δέντρα, κάθε λογής λουλούδια και χιλιάδες μελωδικά πουλιά! Ο κήπος ανήκει σ’ έναν Γίγαντα, ο οποίος λείπει για χρόνια σ’ ένα μέρος μακρινό. Σ’ αυτόν τον κήπο, κάθε μέρα μαζεύονται τα παιδιά και παίζουν, γιατί στην μικρή τους πόλη, δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος.

Κάποια μέρα ο Γίγαντας επιστρέφει και βλέπει τα παιδιά. Ενοχλημένος από τις φωνές τους τα διώχνει και βάζει φράκτες σε όλες τις εισόδους για να μην μπει κανείς. Από εκείνη την στιγμή ο κήπος ερημώνει …Φεύγουν τα πουλιά, τα λουλούδια αρνούνται να φυτρώσουν και στον κήπο απλώνεται  το Χιόνι, η Παγωνιά, το Χαλάζι και ο Βοριάς. Ο πανέμορφος κήπος μεταβάλλεται σ’ ένα απέραντο  χειμωνιάτικο , παγωμένο τοπίο. Άραγε, το γέλιο ενός παιδιού, θα μπορέσει να λιώσει την παγωμένη καρδιά ενός ΕΓΩΙΣΤΗ ΓΙΓΑΝΤΑ;

Από 28/7 – 9/9/2021
Πολλάπλοι Χώροι
Κόστος: 8 ευρώ
Προπώληση Εισιτηρίων: www.viva.gr
Ηλικίες: 5 + ετών

http://citykidsguide.com