Το καρπούζι θεωρείται ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων και, όχι άδικα αφού είναι δροσιστικό και πεντανόστιμο ταυτόχρονα! Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να «εκμεταλλευτούμε» την νοστιμιά του και αυτή η συνταγή είναι ένας από αυτούς. Δείτε πώς να φτιάξετε καρπουζογλυκό ψυγείου και ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους.
- 2 1/2 φλιτζάνια σπασμένα μπισκότα Digestive
- 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο, κρύο
- 5 φλιτζάνια χυμό από καρπούζι
- 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 1/3 του φλιτζανιού γάλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 συσκευασία ζελατίνη χωρίς γεύση
Bήμα 1ο
Σ’ ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύουμε τα σπασμένα μπισκότα, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σ’ ένα ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο.
Σε διαφορετικό σκεύος ρίχνουμε 3 φλιτζάνια χυμό καρπούζι, τον χυμό λεμονιού, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον χυμό καρπουζιού που μας έχει απομείνει (2 φλιτζάνια) σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Περιμένουμε να απορροφηθεί η ζελατίνη και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δημιουργηθεί κρούστα.
Βήμα 4ο
Αναμειγνύουμε το μείγμα της ζελατίνης με αυτό που έχει το γάλα και έπειτα το ρίχνουμε πάνω στη βάση από τα μπισκότα. Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου μέχρι να δέσει το μείγμα και έπειτα στο ψυγείο για άλλες 4.
Σερβίρουμε με σαντιγί και με φύλλα μέντας.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: mrfood.com