Ένα απολαυστικό πιάτο που η γλύκα και το άρωμα που προσφέρει το μέλι στο κοτόπουλο το κάνουν ξεχωριστό και ιδιαίτερο!
1 κοτόπουλο
500 γραμ. πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε πατάτες baby ολόκληρες.
1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
10 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
50 γρ. μελι
300 ml χυμό πορτοκάλι φρέσκο
30 ml χυμό λεμονιού
20 ml ελαιόλαδο
3-4 φέτες λεμόνι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αναμιγνύουμε καλά σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το μέλι, τη μουστάρδα και 40 ml από το χυμό πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε καλά με το μείγμα από το μέλι. Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες, τις αδειάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το θυμάρι και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες και τις φέτες λεμονιού. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, τον υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι και το ελαιόλαδο και ψήνουμε στοπυς 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 50′ σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις γίνει, το βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε και το σκόρδο. Έτοιμο για σερβίρισμα!