LIFE & STYLE

Κριθαράκι με γαρίδες στην κατσαρόλα

Κριθαράκι με γαρίδες στην κατσαρόλα

Στο κυριακάτικο μας τραπέζι την τιμητική τους έχουν νηστίσιμες θαλασσινές απολαύσεις που μας ταξιδέυουν στα ελληνικά νησιά.

12 γαρίδες , φρέσκες ή κατεψυγμένες
500 γρ. κριθαράκι μέτριο
6 – 7 ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα, μαζί με το χυμό τους (ή 4 ώριμες ντομάτες στην εποχή τους, τριμμένες)
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
50 ml ελαιόλαδο
1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
3 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1 σφηνάκι ούζο (ή λευκό κρασί)
ελάχιστη ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος, χωρίς όμως να πειράξουμε τις ουρές και τα κεφάλια.

Βράζουμε το κριθαράκι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε κατά μέρος.Παράλληλα, σε μια άλλη μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα λιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους (ή τις ντομάτες), το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά , αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό, το ούζο (ή το κρασί) και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι, μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά αλλά απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε το  γιουβέτσι ζεστό.

http://infokids.gr