ΘΕΑΤΡΟ

“Wind” το νέο τρυφερό animation της Pixar-Dismey+ προσφέρει αληθινή συγκίνηση

Μια ιστορία επιμονής, θάρρους, προσπάθειας, κουράγιου, φαντασίας κι ελπίδας που όλοι χρειαζόμαστε τώρα

Για το πώς καλούμαστε να είμαστε υπομονετικοί.
Πώς ζούμε μια διαφορετική συνθήκη.
Πώς εφευρίσκουμε νέους τρόπους κι είμαστε επινοητικοί για να βρίσκουμε λύσεις και να προσαρμοζόμαστε.
Για το πώς βάζουμε μπροστά τη φαντασία για να αξιοποιούμε όσα έχουμε με τον καλύτερο τρόπο.
Για το πώς αγωνιζόμαστε όπως μπορούμε για να ζήσουμε.
Αλλά και πώς προσπαθούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας και σε όσους αγαπάμε αυτό που χρειάζεται.
Και πώς κάνουμε τα πάντα για να προστατευτούμε και πώς συνεχίζουμε να ελπίζουμε όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες.
Πάνω απ’ όλα ωστόσο είναι ένα σημαντικό παραμύθι γενναιότητας, μια ιστορία θάρρους αλλά και μια κραυγή αγάπης και αγωνίας.
Είναι η νίκη της ελπίδας και ο θρίαμβος του μέλλοντος, με τρυφερότητα και αγάπη και σεβασμό προς την παράδοση, την αξία της οικογένειας και του παρελθόντος.

“Wind” Full SparkShort | Pixar

Δείτε το βίντεο μαζί με τα παιδιά και συζητήστε για το τι σκέψεις και τι συναισθήματα τους γεννά. Ρωτήστε τα τι τους άρεσε κι αν υπήρχε που θα ήθελαν να γίνει διαφορετικά και ζητήστε τα να δώσουν μια δική τους εκδοχή για ένα διαφορετικό τέλος.

Με αφορμή την ιστορία που παρακολουθήσατε συζητήστε για δυσκολίες που υπάρχουν στη ζωή και που τα ίδια θα αντιμετωπίσουν ίσως κάποια στιγμή. Μιλήστε για δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρεις και επώδυνες επιλογές που καλείσαι να κάνεις προκειμένου να πετύχεις κάτι σημαντικό. Για τις θυσίες που καμιά φορά αναγκαζόμαστε να κάνουμε γνωρίζοντας ωστόσο ότι είναι για καλό και ελπίζοντας ότι το αποτέλεσμα θα ανταμείψει τον κόπο και την προσπάθειά μας.

Ως γονείς, πρώτη μας προτεραιότητα είναι τα παιδιά μας – δεν έχουμε δεύτερες σκέψεις σε ό,τι αφορά την προστασία τους ή τη ζωή τους. Κι είναι εύκολο να αφήσουμε αυτή την ιστορία να μιλήσει στην καρδιά μας και να μας συγκινήσει – ειδικά σε μια περίεργη εποχή όπως αυτή που ζούμε λόγω της πανδημίας.

ΠΗΓΗ:http://childit.gr