ΒΙΒΛΙΟ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

“Ένα Αλλιώτικο Βιβλιοπωλείο” στην ιστοσελίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Photo: ntng.gr

Ένα ραδιοφωνικό παραμύθι 24ων επεισοδίων, με τις προθήκες γεμάτες θησαυρούς απ’ το Α ως το Ω βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ και στα podcast του οργανισμού στο SoundCloud και στο Spotify, για να προσφέρουν εικόνες και χρώματα από τα ξαναβαμμένα κεπέγκια, το δρύινο πάτωμα, το πεπαλαιωμένο χαρτί εκτύπωσης, αλλά και τις μουσικές και τα τραγούδια, τους ήχους και τους μύθους των γραμμάτων της φαντασίας

Μια νέα σειρά παιδικών ραδιοφωνικών εκπομπών ξεκινάει το ταξίδι της στην ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ, με τίτλο «Ένα Αλλιώτικο Βιβλιοπωλείο», σε κείμενα Μάρας Τσικάρα και μουσική Ευγένιου Δερμιτάσογλου.

Λίγα λόγια για την ιστορία
Όχημά της, ένα βιβλιοπωλείο με όνομα ένα γράμμα της Αλφαβήτου, που αλλάζει κάθε μέρα. Στο τιμόνι του ο Μαστρο- Μέρας. Συνοδηγοί: η Περσεφόνη και ο γάτος Πασπαρτού. Καλά κρυμμένοι πίσω από τα βιβλία, ο Πον Τίκι και η Ρέα- η Ωραία Αρουραία, που αγαπάνε την ποίηση και να μασουλάνε σελίδες.

Φόβος και τρόμος ολονών, η Μέλπω Στρίντζω και αγαπημένο ποδαρικό ο εγγονός της, ο Προκόπης. Τις περιπέτειές τους αφηγείται η αράχνη της γωνίας, η Τούλα Ταραντούλα. Σε κάθε επεισόδιο, ένα νέο τραγούδι κι ένας καλεσμένος, εκπρόσωπος της πραγματικής ζωής, ταράζουν ή ησυχάζουν τα νερά της καθημερινότητας.

Τίτλοι βιβλίων, ονόματα συγγραφέων, ποιήματα, χώρες, επαγγέλματα, χρώματα, συναισθήματα κι απρόοπτα διασχίζουν όλη την αλφαβήτα και προσκαλούν τους ακροατές, μικρούς και μεγάλους, σε ένα παιχνίδι φαντασίας και λόγου.
ΜΑΡΑ ΤΣΙΚΑΡΑ: «Αφιερωμένο στα παιδικά μας χρόνια, στην αλάνα της Ολυμπιάδος, στη βιβλιοθήκη της Άνω Πόλης, στις ιδέες που γεννήθηκαν πριν χρόνια και ξάφνου βγαίνουν από το συρτάρι, βρίσκουν ωραίους ανθρώπους, εύφορο έδαφος κι ανθίζουν. Σε όλους τους μάστορες της καθημερινότητάς μας, που αντιστέκονται και το μεταδίδουν. Τέλος, σε όλα τα πιτσιρίκια, γύρω, έξω και μέσα μας, που αν έφτιαχναν τον κόσμο από την αρχή, θα χρησιμοποιούσαν μόνο ξυλομπογιές».

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΔΕΡΜΙΤΑΣΟΓΛΟΥ: «Αφιερωμένο στα παιδιά μου και τα παιδιά του σύμπαντος κόσμου, που ξέρουν να αγαπούν τις μυρωδιές και τα ηχοτοπία της Γης, της Αγάπης, της Ελπίδας, του Ονείρου, της Χαράς και της Γνώσης. Μακάρι ποιοτικές παραγωγές, να γίνονται για να τροφοδοτούν τη σκέψη και την φαντασία τους, που περιορίστηκε -δυστυχώς- σε ένα ή πολλά άψυχα κουτιά… Χθες ήταν η τηλεόραση, σήμερα οι υπολογιστές, το κινητό, το διαδίκτυο… Καταιγισμός! Όμως οι βενιαμίν, πάντα ξεχωρίζουν το αξιακό. Η δική μας πρόταση λέει όχι στο εύπεπτο, το γρήγορο, το εύκολο, το χαζό! Είναι η εναλλακτική φυγή, αποφυγή, διαφυγή, με άποψη … το άλλο εμβόλιο των καιρών μας για την φαντασία τους».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο, Στίχοι: Μάρα Τσικάρα
Μουσική: Ευγένιος Δερμιτάσογλου
Ηχοληψία: Διονύσης Κωνσταντινίδης, Αργύρης Παπαγεωργίου
Τεχνική Επεξεργασία: Διονύσης Κωνσταντινίδης
Επιμέλεια αφίσας: Σιμώνη Γρηγορούδη

ΔΙΑΝΟΜΗ
Μαστρο Μέρας: Δημήτρης Κολοβός
Περσεφόνη: Ελένη Γιαννούση
Ρέα: Ευανθία Σωφρονίδου
Τίκι: Γιάννης Τσεμπερλίδης
Μέλπω Στρίντζω: Φωτεινή Τιμοθέου
Προκόπης: Γιώργος Κολοβός
Τούλα Ταραντούλα: Μάρα Τσικάρα
Συμμετέχουν οι Μουσικοί: Θανάσης Καρυπίδης, Μάριος Τσομπανίδης, Ευγένιος Δερμιτάσογλου

Στο τραγούδι των τίτλων συμμετέχουν οι μικροί Κωνσταντίνος Δερμιτάσογλου και Ρέα Καρυπίδου.
Η μουσική και τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν στο dB Die Studio, από τον Θανάση Καρυπίδη που ανέλαβε και τη μουσική παραγωγή.

Από 24/04 – 25/06/2021
Μέσω podcast
Κόστος:
 Δωρεάν
Ηλικίες: 6-12 ετών

http://citykidsguide.com